daamen interieur

Fauteuil Barcelona

De Barcelona fauteuil bij Daamen Interieur

De Barcelona Chair is een van de meest invloedrijke designs op het gebied van stoelen. Hij werd ooit ontworpen voor de koning van Spanje, maar heeft zijn weg gevonden naar vele huizen over de hele wereld. De stoel is zeer vaak nagemaakt, maar voor een origineel exemplaar van de officiele fabrikant van de Barcelona fauteuil moet u bij Daamen Interieur zijn. Wij hebben meerdere uitvoeringen van deze unieke stoel in ons assortiment. De stoel is niet voor niets een klassieker. Hij ziet er stijlvol uit, maar is nog steeds actueel. Daarnaast zit hij als gegoten en is hij ijzersterk. Het is een dusdanig ingewikkeld model dat deze niet en masse wordt geproduceerd, maar vrijwel geheel met de hand.

De fauteuil Barcelona

Er zijn weinig stoelen die zo’n indrukwekkende geschiedenis hebben als de Barcelona fauteuil. Hij werd oorspronkelijk ontworpen als zetel van de koning van Spanje, die een origineel design wilde hebben om zijn koninklijke lichaam comfortabel op neer te kunnen laten zakken. Het design van ontwerper Ludwig Mies van der Rohe werd in 1930 afgerond en goedgekeurd door de koning. De ontwerper zou later zeggen dat het bijna makkelijker is om een wolkenkrabber te ontwerpen dan een stoel van de stijl en het niveau van de fauteuil Barcelona. De stoel maakte enorme indruk en werd al snel over de hele wereld verkocht. Zoals het gaat met populaire ontwerpen is ook deze stoel veel geïmiteerd, maar de kwaliteit is nooit van hetzelfde niveau geweest.

De Barcelona bij Daamen Interieur

Op zoek naar zo’n mooie Barcelona Chair? Bij Daamen Interieur hebben we deze klassieker in ons assortiment. U kunt bij ons terecht als u de stoel graag toe wilt voegen aan uw interieur, maar we kunnen ook voor u een interieur ontwerpen waar deze stoel perfect bijpast. Daamen Interieur heeft ruim veertig jaar ervaring met het realiseren en adviseren bij een totale inrichting. We proberen hierbij samen met u tot een tijdloos ontwerp te komen waarbij gebruik wordt gemaakt van eerlijke materialen en kleuren. Voor informatie hierover kunt u altijd contact opnemen, of langskomen bij onze showroom.

Collectie.

Advies.

Laat ons met je meedenken en je begeleiden op weg naar jouw droominterieur. Onze creatieve ideeën worden beeldend gemaakt door gedetailleerde tekeningen, 3d visuals, en een zorgvuldig samengestelde combinatie van kleuren en materialen in een moodboard. We begeleiden je gedurende het hele proces, van het eerste idee tot de uiteindelijke realisatie.

Bel ons

Telefonische ondersteuning is beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

E-mail ons

Voor algemene vragen kunt u via e-mail contact met ons opnemen.

Bezoek ons

Adres:
Helmondsestraat 19
5761 CP Bakel

Zoek een product

Typ de eerste letters van een product dat je wilt zoeken