daamen interieur

Milaan designweek 2023

Op zondag 16 April was het zo ver. Vroeg uit de veren, want we mogen weer naar Milaan! Na een lange autorit, waarin we traditiegetrouw een tussenstop hebben gemaakt in Weil am Rhein bij de Vitra Campus, kwamen we ’s avonds aan in Como. Om 19:00 zaten we in de zon aan onze eerste Aperol Spritz! Heerlijk om de warmte van de zon weer even te voelen op je gezicht. Wij waren klaar voor een week vol inspiratie!

De volgende, en eerste dag in Milaan zijn we begonnen bij Paola Lenti. Een goed begin zou een understatement zijn! Wauw, wat een prachtige en inspirerende presentatie hebben zij weer neergezet. Elk jaar presenteren zij hun nieuwe collecties op een eigen ‘’pop-up’’ locatie. Midden in de stad creëerde zij een oase van rust en schoonheid, ditmaal op een voormalig industrieterrein. Ingericht met prachtige planten en bloemen waartussen hun ontwerpen floreerde. Alles klopte; de kleuren, materialen en vormen waren prachtig op elkaar afgestemd. De verschillende sets waren sfeervol en origineel ingericht, met aandacht voor elk detail.

Op dinsdag, de tweede dag zijn we naar de beurs geweest; Salone del Mobile. We hadden ons goed voorbereid, en wisten precies welke stands we wilde bezoeken. Voor ons dé gelegenheid om kennis te maken met de nieuwste producten, collecties en stoffen van de merken die wij in onze winkel verkopen. Dit jaar was de verlichtingsbeurs Euroluce, een belangrijk onderdeel van Salone del Mobile, waarin nieuwe armaturen en technieken werden gepresenteerd. Daarnaast zijn we op de beurs ook gewoon onze neus achterna gegaan, en hebben we ons laten inspireren en verassen door opvallende presentaties en opkomende brands.

Een van de highlights in Milaan was voor ons natuurlijk de presentatie van B&B Italia op hun eigen locatie in de stad. Midden op de Via Durini was het te doen; een bruisende plek waarin de toekomst van High-end design samenkomen. B&B Italia had dit jaar een setting gecreëerd van grafische afbeeldingen en primaire kleuren waarin de nieuwe voorstellen voor binnen en buiten gepresenteerd werden. Ook de nieuwe sofa Dambo werd tentoongesteld. Een krachtig en tijdloos ontwerp, die bij ons in de collectie in Bakel niet mag ontbreken.

Na en hoop vino bianco, ravioli en tiramisu verder, zijn we aangekomen op de derde en laatste dag in Milaan. Er stonden nog een aantal dingen op onze lijst, die we echt nog wilde bezoeken. Te voet door de stad van locatie naar locatie werd ons stappenrecord weer verbroken.. We begonnen met een bezoek aan Kvadrat waar we prachtige nieuwe stoffen en rugs gezien hebben! Daarnaast was Flos gevestigd ook met een inspirerende presentatie. Vanuit een doodlopend straatje liepen we een trap naar beneden waar Depadova zich bevond. We kwamen eerst in een donkere ruimte terecht waarin rode en oranje lichten in combinatie met spiegels een futuristisch en kunstige opstelling vormden. Weer een trap op, heeft Depadova in samenwerking met Adl design een bijzonder sfeervolle showroom ingericht. Design komt hier samen, en wordt op een stilistische maar huislijke wijze gecombineerd..

Bel ons

Telefonische ondersteuning is beschikbaar van 9 tot 5.
Bel ons gerust!

E-mail ons

Voor algemene vragen kunt u via e-mail contact met ons opnemen.

Bezoek ons

Adres:
Helmondsestraat 19
5761 CP Bakel

Zoek een product

Typ de eerste letters van een product dat je wilt zoeken